Skip to content

Tavaszi bőrápolás

Tavaszi kihívások a bőrnek!

A hideg téli hónapok után a bőrünk szeretne fellélegezni és szüksége van az extra hidratálásra,ezért fontos a tavaszi bőrápolás. Azonban a tavaszi időjárás is kihívás elé állítja a bőrünket. A szélsőséges időjárás hideg meleg váltakozása megviseli bőrünket. A széltől bőrünk hámrétege kiszáradhat, szárazság alakulhat ki. A fák és növények virágzása, melyek a virágporukat terjesztik szintén érzékennyé szárazzá teszi a bőrünket. Ezek a növényi pollenek még viszketést is okozhatnak bőrünkön.

Bőrünk hidratáltsága

A bőr hidratáltságához nem csak az arckrémek használata fontos, hanem belülről is táplálni kell bőrünket sok folyadékkal, lehetőleg vízzel. Ügyeljünk a megfelelő belső hidratáltságra mindig. Fontos a táplálékban gazdag étrend kialakítása is, hiszen arcunkon minden negatív hatás megjelenik.

Fontos, hogy minden esetben a saját bőrödnek megfelelő krémeket használd, és ami szintén elengedhetetlen, hogy a korunknak megfelelő ránctalanító krémet használjunk.

Bőrünk vitaminbombáért kiált tavasszal

Fontos, hogy a tavaszi nagytakarítást ne csak otthonunkban, hanem a bőrünkön is végezzük el. Kérjünk egy arctisztítást a kozmetikában, hogy megtudjunk szabadulni a mitesszerektől (comedóktól), aknéktól.

A HL Multi Vitamin termékcsalád pedig tökéletes választás lesz ahhoz, hogy bőrünk megújuljon és feltöltődjön vitaminokkal. A MULTI VITAMIN termékek mindegyike növényi kivonatokon alapuló, természetes, esszenciális vitamin-komplexet tartalmazó termékcsalád. Az A, B, F és H vitamin komplexen kívül, homoktövisolaj és mandulaolaj is megtalálható a termékek összetevői között.

Tavaszi bőrápolás napi protokoll az arcápolásban:

  • Az első legfontosabb lépés az arctisztító tej használta, mely eltünteti a bőrről a szennyeződéseket és a sminket. Ez egy napi kötelező rutin, hiszen ha ezt reggel és este nem hanyagoljuk el, akkor sokat tehetünk az egészséges kiegyensúlyozott bőrünkért.
  • Szemránc krém használata már javasolt a 25-30 éves korosztálynak prevencióként, 30 fölött pedig már szinte kötelező!
  • Használjunk magas tartalmú hidratáló krémet (hialuronsav, aminosavak, alfa-hidroxisavak, glicerin, vitamin komplexek) Ügyeljen arra, hogy naponta kétszer alkalmazzunk hidratáló krémeket reggel és este.
  • Amennyiben egy fárasztó nap után extra kényeztetésre vágyik a bőröd, akkor használhatsz különféle olajat, elixírt is. Kifejezetten jó választás lehet a HL Bio Repair Olaj Koncentrátum E vitaminnal. Az idősebb korosztály számára a HL Juvalest tápláló olajcseppeket ajánlom.
  • Használjunk fényvédőt is minden nap, még ha borús is az idő, hiszen az UV sugarak káros hatásai ellen akkor is véd.

Kezelések melyek feltöltik a bőrőd: