Skip to content

Napi kozmetikai rutin

Sokan kérdezitek mi az én napi kozmetikai rutinom, ezért ezt szeretném veletek megosztani.

Jelenleg 4 terméket használok a HL Cosmeticstől. Az én arcom korpás szeborrea felszíni vízhiánnyal és néhol már mélyrétegi is megjelent…. Évekig nagyon sok akném, mitesszerem volt, emiatt sokat küzdöttem a pattanásokkal. A munkám által szerencsés vagyok, mert széles rálátásom lett a kozmetikai termékekre és tényleg meg tudom találni azt, ami jó nekem és az arcomnak. A kozmetikában és otthon is a HL (Holly Land) termékeket használom azon belül pedig a Double Action termékcsaládot, melynek termékei szuperül helyrehozták az arcomat és kordában tartják a kis pattanásaimat.

Nos a 4 termék a napi rutinomból

1. Double Action tisztító gél, mely rendkívül hatékony, eltávolítja a felesleges zsírt és faggyút, és az elhalt szarusejtek egy részétől is megszabadít.

2. Double Action tonik, mely borsmenta, eukaliptusz és szegfűszegolajjal dúsított, mely frissít és tisztítja a bőrt. Személyes kedvencem a termék illata, mely számomra tisztaságot, sterilitást juttat eszembe nem mellesleg pedig imádom a menta illatát.

3. Double Action hidratáló krém, amit szeretek benne, hogy egy könnyű textúrájú krém és baromi kevés kell belőle, így gazdaságos is. A termék hidratál és javítja a bőr textúráját és még a faggyúműködést is optimalizálja.

4. A végső lépés a napi rutinomban pedig a fényvédelem. A Sunbrella egy színezett fényvédő SPF 30, igazából a nap káros hatásairól szerintem nem kell mesélnem. Fontos, hogy használjunk fényvédőt, hisz a ráncaink kialakulásáért nagyon nagy százalékban a nap is hozzátesz. Én nem festem magam csak ritkán, így nekem teli találat a színezett fényvédő, mely szép fedést ad a bőrömnek.

Fontos a tísztítás

Az otthoni ápolás mellett én havonta szoktam „porszívózni „az arcom ahogy Ti hívjátok. Ezt a Hydra Touch arctisztító gépi rendszeremmel végzem és baromi szerencsés vagyok mert helyben van Nekem ez a szuper gép és rendbe teszi egy jó óra alatt az arcomat.

Itt a gépi tisztításnál a gépi vákum mellett 3 oldat segít az arcomat tisztává varázsolni. Mi mással is kezdhetnénk, mint a tejsavas oldattal, ami az elhalt hámsejtek és szennyeződések biztonságos eltávolítására szolgál. Következő lépésként jön a BHA oldat, ami megakadályozza a bőr elszarusodását és oldja a keratoniciták közötti kötéseket. A szalicilsav eltávolítja a faggyút és komedót. Az oldat remekül nyugtatja a bőröm és csökkenti a faggyútermelést. Az utolsó lépés pedig a hidratálásé. Itt egy hidratáló tápláló komplex-el dolgozom, ami a bőr mélyebb rétegébe penetrál a nagynyomású gépnek köszönhetően. A fő alkotóeleme a Porcsin (Potulaca).

Amin pedig mindig leszoktatok döbbeni, hogy én is járok kozmetikushoz, bizony közbe elszoktam menni. Nekem a gépeimnek köszönhetően nem kell olyan sűrűn mennem, de egy évben pár alkalommal megszoktam látogatni a kozmetikusomat Dorkát, akihez immár 10 éve járok. Hűséges típus vagyok. Ha szükséges szokott közben manuálisan tisztítani, de szerencsére már régen kellett, de a legfőbb dolog amiért szeretek hozzá menni az a masszázs, sajnos én magamat masszírozni tényleg nem tudom…..

Én ezeket használom nap mint nap és minden hónapban a Hydra Touch gépi arctisztító rendszerem. Azt gondolom, hogy a krémek és a gép annyira rendbe tették a bőröm, hogy hamarosan a xxx után már át kell térnem egy új termékcsaládra. Azt is megsúghatom, hogy a C vitaminos termékekhez fogok nyúlni és nem más lesz, mint a HL termékek közül a C the Success krémje. Majd arról is beszámolok.